als-je-deze-herfst-in-een-item-investeert-laat-het-dan-een-bruin-suede-jack-zijn-318452
©COS

Zijn er anno 2024 nog trends waar signora Miuccia Prada géén hand in heeft gehad? De geniale ontwerper gooit met haar merken Prada en Miu Miu trend na trend de wereld in – van gestreepte polo’s tot barn jackets. En er is nóg een item dat we aan dit lijstje kunnen toevoegen, een jas die waarschijnlijk je social media-pagina’s overspoelt (als je ook in een mode-algoritme zit): het suède jack. Een bruine, om precies te zijn – is er iets wat meer herfst schreeuwt dan suède en bruin? En al helemaal wanneer die twee worden gecombineerd? Het suède jasje blijkt het perfecte stuk voor je herfstgarderobe te zijn, want we weten tenslotte allemaal dat outerwear een herfstlook (en het bijbehorende ’tussenweer’) maakt of breekt.

Het bruine suède jack

Het suède jasje werd voor het eerst gespot op de herfst/winter 2023-catwalk van Prada (mind you, die collectie werd al in februari 2023 gepresenteerd – Miuccia was er dus vroeg bij). De herfst/winter 2024-collecties van Miu Miu en Gucci bevatten vervolgens een zelfde soort suède exemplaar, maar dan iets korter. Ook merken als Khaite en Toteme – die vaker het luxe materiaal gebruiken in hun collecties – brachten varianten van het jasje uit in respectievelijk chocolade- en lichtbruine kleuren, en zowel in jas- als shirt-vorm.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Suède jack trend
©Getty Images
Prada herfst/winter 2023, Miu Miu herfst/winter 2024

De perfecte tussenjas

Inmiddels zien we het jasje in de collecties van verschillende modelabels terugkomen, en wordt het volop gedragen. En dat is niet gek. Het is zo’n stuk dat perfect is voor die transitieperiode in de herfst, waar het nog te warm is voor een dikke jas maar te koud voor alleen een trui. Het is een kledingstuk die je look in één keer een verfijnde en polished uitstraling geeft; ook al draag je eronder je meest inspiratieloze look, met het bruine suède jack ben je in één keer klaar.

Bovendien is het leuke dat – net zoals met leer – suède zeker niet minder mooi wordt naarmate je het vaker draagt. Juist een worn in-look kan een outfit moeiteloos chic maken. Of je dus voor een vintage variant kiest of jezelf trakteert op een gloednieuw exemplaar: het bruine suède jack wil je toevoegen aan je garderobe. Wij selecteren onze favorieten van het moment.

Massimo Dutti

Massimo Dutti suede jack
©Massimo Dutti

Bruin jack, € 349

Zadig&Voltaire

Zadig&Voltaire suede jack
©de Bijenkorf

Kuba-jack van suède, € 725

COS

COS suede jas
©COS

Suède jas, € 550

Khaite

Khaite suede jas
©NET-A-PORTER

Suède Iana-jack, € 4200

Source Unknown

Source Unknown suede blazer
©Source Unknown

Hailey-jack, € 872

Gant

Gant suède jack
©Gant

Suède jack met knopen, € 1200

Massimo Dutti

Massimo Dutti kort suèdeleren jack
©Massimo Dutti

Kort suède jack, € 299

Prada

Prada suede jas
©Prada

Suède jack, € 6100

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.