vogues-nieuwe-hoofdredacteur-linda-gumus-gerritsen-over-haar-visie-ons-motto-blijft-the-sky-is-the-limit-314103
©Paul Bellaart

Linda Gümüs Gerritsen is in september benoemd tot de nieuwe hoofdredacteur van Vogue Nederland. Samen met creative & editorial director Marie Nanette Schaepman vormt zij het nieuwe hoofdredactionele team. Hieronder volgt een introductie in haar eigen woorden.

Deze week is misschien wel de ideale week om mezelf voor te stellen. Amsterdam viert deze week met ADE de muziek, die ongelofelijk groot is in Nederland. Een week waarin iedereen zich mooi aankleedt, zichzelf kan zijn en naar goede muziek luistert (denk aan Lilly Palmer, Nina Kraviz, Amelie Lens en Charlotte de Witte).

The sky is the limit

Als de nieuwe hoofdredacteur van Vogue wil ik dat uitdragen. Vogue viert al vanaf het begin de connectie tussen fashion en music. Dit is precies wat ik als mode- en muziekliefhebber voor me zie: Vogue-creatieven uit verschillende werelden bij elkaar brengen. We willen met Vogue een platform bieden aan inspirerende, sterke persoonlijkheden uit verschillende werelden. Ik zie Vogue echt als een broedplaats waar we met elkaar nieuwe werelden kunnen creëren, deuren kunnen openen en een podium kunnen bieden aan andere creatieve visies en daarmee jullie kunnen inspireren. Dat is ook de reden dat wij het Vogue Collective hebben opgezet, waarvoor wij een samenwerking zijn aangegaan met dj Amelie Lens, model Jill Kortleve en creative director Danielle Cathari.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ik ben geen nieuwkomer bij Vogue. Editorial director Marie Nanette Schaepman en ik begonnen drie jaar geleden aan het avontuur om Vogue opnieuw te lanceren, na een korte verdwijning van de markt. Als fashion director hebben jullie al een groot deel van mijn visie en stijl kunnen zien. De nieuwe look and feel voor Vogue Nederland heb ik in mijn rol als fashion director samen met Marie Nanette bepaald. We hadden sinds day one al een droomlijst qua designers, fotografen, modellen en talenten klaarliggen, en hebben het geluk dat we al een aantal van die namen van onze wishlist hebben kunnen strepen. Maar er ligt nog genoeg in het verschiet, er is nog genoeg om jullie mee te verrassen. 2025 wordt minstens zo spannend. Ons motto blijft: the sky is the limit.

De magie van Vogue

Voor Vogue is het belangrijk om mode en fotografie en bijzondere verhalen te vieren, en om jullie mee te nemen in de creative minds van fotografen, stylisten, designers en hun collecties. Maar we vinden het bovenal belangrijk fun en energie uit te stralen. Naast de mooie shoots en verhalen die we creëren, willen we jullie ook kennis laten maken met nieuwe gezichten uit de mode-, kunst-, cultuur- en filmwereld. En persoonlijk zou ik jullie graag wat vaker willen meenemen achter de schermen, en een inkijkje willen geven van alle plaatsen die we mogen bezoeken, collecties die worden getoond en personen die we mogen ontmoeten. Kortom, jullie meenemen in de magie van Vogue.

Als er aan mij gevraagd wordt: wat zijn je persoonlijke liefhebberijen? Dan kan ik niet anders dan bekennen dat ik gewoon een flinke workaholic ben, een fashion addict als het gaat om trends en nieuws. Ik ben 24/7 bezig met de wereld van mode, fotografie en reizen. En tussen die hectiek door sta ik het liefst op het voetbalveld om mijn kinderen te supporten en tijd met mijn familie te spenderen.

Ik kijk ontzettend uit naar wat nog komen gaat de komende maanden en jaren bij Vogue, het mooiste en sterkste fashionmerk van de wereld. Maar eerst zullen jullie mij deze week vinden bij Charlotte de Witte en, uiteraard, bij Amelie Lens tijdens Awakenings.