voormalig-one-direction-lid-liam-payne-is-overleden-op-31-jarige-leeftijd-318522
©Getty Images

Liam Payne, de muzikant die internationale bekendheid verwierf als lid van de Britse boyband One Direction, is woensdag op 31-jarige leeftijd overleden nadat hij van de derde verdieping van een hotel in Buenos Aires, Argentinië was gevallen. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Een golf van verdriet van zowel beroemdheden als fans verspreidt zich over social media na het nieuws.

Liam Payne plotseling overleden

Payne, die in Wolverhampton, Engeland werd geboren, begon zijn carrière als zanger in de Britse realitycompetitie The X Factor in 2008 toen hij zestien jaar oud was. Na aanvankelijk te zijn geëlimineerd, keerde hij in 2010 terug om opnieuw mee te doen. Hij vormde uiteindelijk One Direction – een van de best verkopende boybands aller tijden – samen met zijn voormalige bandgenoten Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson en Zayn Malik.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoewel het opsplitsen van One Direction in 2016 de harten van tienerfans (en heel wat volwassenen) wereldwijd brak, bleef Payne naar verluidt nauw contact houden met Horan en Styles in de jaren voorafgaand aan zijn tragische overlijden. “Ik heb Harry gesproken en het was echt heel gezellig”, zei Payne in een Instagram Live in 2022. “Hij belde me omdat hij een zesde zintuig heeft voor als ik het moeilijk heb of als een van ons in de problemen zit. Ik sprak hem en het was eigenlijk een heel leuke bijpraatsessie. Ik heb veel liefde voor deze man. Hij is geweldig, hij is echt, echt geweldig.”

In maart 2017 verwelkomde Liam zijn zoon Bear Grey met zijn voormalige partner Cheryl Cole. Payne laat naast zijn zoon zijn ouders en zijn twee oudere zussen achter.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.