ben-jij-verantwoordelijk-voor-het-kerstdiner-maak-dan-gigi-hadids-favoriete-pastagerecht-328461
©Spotlight

Tijdens de coronapandemie, toen een groot deel van de wereld in lockdown zat, liet Gigi Hadid zich van een heel andere kant zien. Het topmodel showde namelijk via social media haar culinaire hoogstandjes. Iets wat haar volgers erg konden waarderen. Logisch, want die recepten blijken finger lickin’ good. It’s all about comfort food, als we het hebben over haar favoriete gerechten die ze graag klaarmaakt in de landelijke keuken van haar familie op hun boerderij in Pennsylvania. Mac and cheese, ontbijtburrito’s en marshmallow s’mores zijn een aantal recepten die ze via social media deelde. Maar er is één gerecht waar alle foodies, sinds ze het in 2020 deelde, nog altijd van in de ban zijn – en dat recept is pérfect voor tijdens de feestdagen.

Gigi Hadids Penne à La Vodka

Het gaat natuurlijk om Gigi Hadids beroemde Penne à La Vodka, oftewel penne met wodka-tomatenroomsaus. Inderdaad, koolhydraten en alcohol in één gerecht – een onweerstaanbare combinatie die je wel moet proberen. De pasta van Gigi Hadid ging indertijd viral en is anno nu nog altijd geliefd. Leuk weetje: dit pastagerecht heeft de goedkeuring van sterrenkok Gordon Ramsay die Gigi uitriep tot “een van de meest verfijnde fijnproevers op aarde.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Toen Gigi in 2020 voor het eerst dit pastagerecht met de wereld deelde, vroeg ze ook om de mening van Ramsay. “Ze maakte deze pasta, stuurde me de foto en zei: ‘Hé chef, wat vind je ervan?’ Ik was omvergeblazen door wat ze deed”, vertelde hij indertijd aan Business Insider. En niet alleen de Britse chef is fan, ook jongere zus Bella Hadid sprak al eerder lovend over de kookkunsten van haar zus op Instagram.

Deze ingrediënten heb je nodig 

De pasta van Gigi Hadid is overigens niets nieuws, het gerecht komt oorspronkelijk uit Italië en staat beter bekend als pittige wodka pasta. Het is een romige saus op basis van tomaten die begint met het koken van wat uien en knoflook. Pak er pen en papier bij, want hieronder delen we de ingrediënten die je nodig hebt voor twee personen.

  • 250 gram pasta (penne, of anders een naar keuze)
  • handje verse basilicum
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 kleine sjalot, gesnipperd
  • 60 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel wodka
  • 120 milliliter slagroom of crème fraîche
  • 1 theelepel chillivlokken
  • 1 eetlepel roomboter
  • 25 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper, naar smaak

Zo maak je de beroemde pasta van Gigi Hadid

Doe eerst wat olijfolie in de pan. Vervolgens gaan de knoflook en uien er in. Bak deze tot ze zacht zijn. Voeg daarna de tomatenpuree, chilivlokken en verse basilicum toe. Doe er dan wat zout en peper naar smaak bij en laat dit 10 minuten op laag vuur koken. Kook terwijl de saus pruttelt de pasta al dente.

Smelt vervolgens de boter in een aparte pan en doe daar de gekookte pasta bij. Voeg vervolgens op hoog vuur al roerend de tomatensaus en crème fraîche toe aan de pasta. Voeg nu de wodka toe, roer nog een keer en haal de pan van het vuur. Schep de helft van de parmezaanse kaas door de pasta tot deze gesmolten is. Strooi de rest van de verse basilicum en kaas over de pasta. Enjoy!