zendaya-is-het-evenbeeld-van-cher-in-een-vintage-naked-dress-van-bob-mackie-318995
©Getty Images

De koningin van method dressing heeft zichzelf misschien wel weer overtroffen. Afgelopen weekend bracht Zendaya een eerbetoon aan Cher tijdens de inhuldigingsceremonie van de Rock & Roll Hall of Fame 2024 door in een prachtige vintage look van Bob Mackie te verschijnen.

Zendaya in vintage Bob Mackie

Het is geen geringe prestatie om Cher na te bootsen in de Rock & Roll Hall of Fame, maar Zendaya en haar vaste stylist Law Roach waren meer dan opgewassen tegen deze taak. De twee wendden zich tot een van de meest favoriete ontwerpers van de zangeres: Bob Mackie. De Amerikaanse ontwerper is verantwoordelijk voor enkele van Chers meest iconische stijlmomenten, van het torenhoge verenhoofddeksel en het zigzaggende tweedelige stuk dat ze droeg bij de Oscars van 1986 tot haar met veren en lovertjes versierde naked dress.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Roach deelde op Instagram dat ze voor de gelegenheid kozen voor een stuk uit Mackie’s archief, waarbij ze uitkwamen bij zijn couturecollectie voor de herfst van 2001, genaamd Foreign Intrigue. Zendaya droeg een blote halterjurk met kriskras door elkaar lopende bandjes. De jurk is bedekt met strassteentjes en gouden en witte kraaltjes, waardoor de actrice van top tot teen glinsterde. Ze voegde ook de bijbehorende witte zijden satijnen trenchcoat toe die geborduurd is met dezelfde versieringen als haar jurk.

Geen enkele Zendaya-look is compleet zonder een paar torenhoge Christian Louboutins. Voor de gelegenheid koos ze voor een goudmetallic puntschoen om precies te zijn. En bij een hommage aan Cher hoort natuurlijk lang, steil haar. Zendaya maakte de look af met een stapel gouden armbanden. Et voilà: daar is een look à la Cher.

Zendaya in vintage Bob Mackie
©Getty Images
Dua Lipa, Cher en Zendaya
©Getty Images
Dua Lipa, Cher en Zendaya

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.