jennifer-lawrence-is-zwanger-van-haar-tweede-kind-319016
©Getty Images

Jennifer Lawrence is zwanger van haar tweede kind, zo heeft een vertegenwoordiger van de actrice bevestigd aan Vogue. Zaterdagavond verscheen ze voor een etentje in Los Angeles in een T-shirt en een trui van La Ligne met haar babybump die net zichtbaar was. De actrice deelt al een twee jaar oude zoon, genaamd Cy, met haar echtgenoot Cooke Maroney. Het stel trouwde in oktober 2019 in het Belcourt-landhuis in Newport, Rhode Island.

Activistische projecten

Lawrence mag dan wel zwanger zijn, maar stoppen met werken doet ze niet. Op 25 oktober gaat Zurawski v Texas – een documentaire over de gevolgen van strenge anti-abortuswetten in Texas die ze samen met Hillary Clinton produceerde – in première in New York, Los Angeles, Austin en San Antonio. “We vonden het belangrijk om de film niet alleen in de bioscoop uit te brengen in traditionele markten zoals New York en Los Angeles”, vertelde regisseur Maisie Crow aan Deadline, “maar de film ook beschikbaar te maken op locaties in heel Texas om ervoor te zorgen dat Texanen begrijpen wat deze abortuswetten in de praktijk betekenen.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In de komende weken zullen er gratis vertoningen plaatsvinden in steden waar tijdens de aankomende Amerikaanse verkiezingen abortusmaatregelen op het stembiljet staan, zoals in Charlotte en Phoenix. De actrice werkt ook samen met Malala Yousafzai: eind november is de documentaire Bread & Roses te zien op Apple TV+, dat gaat over Afghaanse vrouwen in het door de Taliban geregeerde Kabul.

Tot nu toe was Lawrence vooral bekend om haar acteerrollen, van Oscarwinnende hits als Silver Linings Playbook tot de blockbusters als The Hunger Games. (Ze heeft onlangs ook in Die, My Love van Lynne Ramsay gespeeld, samen met Robert Pattinson). Nu verkent Lawrence een carrière voor én achter de camera, met een bijzondere nadruk op documentaires over vrouwenkwesties en bredere sociale doelen, geproduceerd door haar eigen bedrijf Excellent Cadavear.

Jennifer Lawrence over zwanger zijn

Het is een carrièrestap die ze al aankondigde in het oktober 2022-nummer van de Amerikaanse Vogue. Daarvoor interviewde journalist Abby Aguirre haar in de dagen na de herroeping van Roe v. Wade. “Ik heb geprobeerd om eroverheen te komen, maar ik kan het echt niet”, zei ze. “Ik kan het niet. Het spijt me dat ik dit zeg, maar ik kan niet meer omgaan met mensen die niet politiek zijn. Je leeft in de Verenigde Staten. Je móét politiek zijn. Het is te triest. Politiek doodt mensen.”

Lawrence’s eigen reis als moeder plaatst de beslissing van het Hooggerechtshof in een ander perspectief. “Ik had een geweldige zwangerschap”, ging ze verder. “Ik had een heel gelukkige zwangerschap. Maar elke seconde van mijn leven was anders. En soms kwam het bij me op: Wat als ik gedwongen werd om dit te doen?” Nu Jennifer Lawrence haar tweede kind verwelkomt na de release van Zurawski v Texas, is het een sentiment dat relevanter voelt dan ooit.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.