halina-reijn-schittert-in-rodarte-op-de-rode-loper-van-het-academy-museum-gala-319069
©Getty Images

Voor veel Nederlanders stond het afgelopen weekend in het teken van ADE of de Amsterdamse marathon, maar voor Dutchie Halina Reijn draaide het allemaal om het Academy Museum Gala 2024, dat zaterdagavond plaatsvond in het Academy Museum of Motion Pictures in Los Angeles. De actrice en regisseur was aanwezig naar aanleiding van haar film Babygirl met Nicole Kidman in de hoofdrol. De film ging afgelopen september in première tijdens het Filmfestival van Venetië en zal in december in de bioscoop te zien zijn.

Halina Reijn bij het Academy Museum Gala 2024

Halina Reijn betrad de rode loper van het Academy Museum Gala 2024 samen met sterren als Ariana Grande, Selena Gomez, Kaia Geber, Uma Thurman, Ayo Edebiri, Demi Moore, Kendall en Kylie Jenner, en natuurlijk Babygirl-collega Nicole Kidman. Voor de gelegenheid ging de Nederlandse actrice en regisseur voor elegante avondglamour. Zo droeg Reijn een zwart-ivoorkleurige jurk met een semi-doorschijnend, kanten lijfje geborduurd met pailletten van Rodarte. Ze maakte haar look voor de rode loper af met een paar zwarte sandalen en sieraden van Cartier, waaronder oorbellen ingelegd met smaragden.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Op Instagram deelde Reijn meerdere momenten van de avond, zoals een foto met Nicole Kidman, Kaia Gerber en Anna Kendrick, en een selfie met onder andere Ayo Edebiri. ‘Bedankt Academy Museum, voor de mooie avond’, lezen we in de caption bij de fotocompilatie.

Een Oscarnominatie voor ‘Babygirl’?

Reijn en Kidmans aanwezigheid op het Academy Museum Gala – dat dient als een maatschappelijk evenement en als fondsenwerving voor het museum zelf – roept de vraag op of er wellicht een Oscarnominatie voor het duo in het verschiet ligt. Wat zomaar zou kunnen, aangezien Babygirl al een van de meest besproken films van het jaar lijkt te zijn.

Met een sterke sterrencast, onder wie Nicole Kidman, Harris Dickinson, Antonio Banderas, Jude Law, Sophie Wilde en Jean Reno, verkent de film complexe thema’s zoals macht, seksualiteit en manipulatie. De film werd goed ontvangen tijdens het Filmfestival van Venetië. “De zaal reageerde echt ongelofelijk, ze begonnen zelfs te klappen tijdens een scène. Dus ja, het was heel hartverwarmend”, vertelde Reijn destijds tegen ANP.

We zullen er in januari volgend jaar achter komen of Babygirl een kanshebber voor de Oscars is, aangezien de Academy de genomineerden dan bekend zal maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door halinareijn (@halinareijn)