hint-taylor-swift-naar-reputation-taylors-version-in-nieuw-roberto-cavalli-bodysuit-319185
©Getty Images

Er zijn twee dingen waar ik niet zo van hou. Allereerst zijn dat slangen, omdat ik het – net als Samuel L. Jackson in Snakes on a Plane – heb gehad met alle vormen van slangendrama. Ten tweede kan en wil ik celebnieuws uit 2016 echt niet meer herbeleven. Toch zullen King of Cool en ik een manier moeten vinden om letterlijk, metaforisch en in emoji-gebruik samen te leven met slangen. Taylor Swift verscheen namelijk in een nieuwe versie van haar met slangen bedekte Roberto Cavalli-bodysuit tijdens het Eras Tour-optreden in Florida.

Taylor Swift gaat voor Roberto Cavalli-bodysuit

Wat specifieker: een paar dagen eerder nog trad Swift op in Miami en droeg toen tijdens het Reputation-thema van de show een jumpsuit met glitters. Dit leidde tot veel huilen en clowning van de minder stabielen onder ons. (Ik heb noch de kracht, noch het aantal woorden om die laatste term uit te leggen, maar laten we het Swiftiaans noemen). Swift verwisselde de afgelopen 131 shows bijna elk kostuum van de Eras Tour. Er waren tientallen Versace-bodysuits, honderden aangepaste Christian Louboutin-laarzen en meer kristallen dan een Liberace Garage-tentoonstelling. Haar Reputation-bodysuit bleef echter ongedeerd, tot deze week. De zangeres ruilde haar rood-zwarte bodysuit in voor een goud-zwart Roberto Cavalli-ontwerp. Beide suits zijn (helaas) bedekt met slangen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Is Reputation (Taylor’s Version) dan eindelijk in zicht? 

De Swifties, eeuwige optimisten die ze zijn, zagen dit als een teken dat Reputation (Taylor’s Version) eindelijk in de maak is. Swift bracht het album Reputation in 2017 uit na een ruzie met verschillende low-key mensen – wiens naam beginnen met K. Hierdoor werd ze viraal zo bestempeld als een snake dat Google Arts & Culture het nodig vond een tijdlijn te publiceren van slangeniconografie die teruggaat tot het oude Mesopotamië. Taylor heroverde het symbool tijdens haar daaropvolgende Reputation Stadium Tour, met hulp van een gigantische opblaasbare cobra genaamd Karyn. Swifties gaven ook een bepaalde reality-tv-ster een koekje van eigen deeg door haar Instagram te overspoelen met slangen-emoji’s.

Ik wens de clowns van Taylor geen tranen toe, dus ik hoop dat ze Reputation (Taylor’s Version) uitbrengt voor het einde van 2024. Het enige wat ik vraag is dat die release niet gepaard gaat met nog meer online trollen in welke richting dan ook. Zo niet: ‘Everybody strap in, I’m about to open some freakin’ windows.’