jennifer-lopez-ruilt-haar-torenhoge-platforms-in-voor-comfortabele-maar-chique-ballerinas-319252
©ANP

De herfst is de perfecte tijd om je look te veranderen en je garderobe op te frissen. Misschien is het de veranderende kleur van de bladeren, maar er is iets aan het seizoen dat inspireert tot het aanpassen van je look. Iemand die dit modegevoel deelt? Jennifer Lopez. De ster ging lunchen in Beverly Hills en debuteerde een nieuwe herfstoutfit die toevallig een van de grootste trends op de catwalk van het moment bevat: Balletcore.

Jennifer Lopez is fan van Balletcore

De afgelopen modemaand waren de catwalks bij Ferragamo, Simone Rocha, Alaïa en meer in het teken van het ballet. Denk aan tutu’s van tule, leggings en natuurlijk ballerina’s. Lopez omarmde het laatstgenoemde accessoire: ze droeg een paar zwarte satijnen flats met vetersluiting, compleet met een elegant pareldetail. Het silhouet is een van de populairste schoenen van dit moment en Lopez stijlde ze zoals een ballerina dat zou doen: met een strakke gebreide polotop, een broek met smalle pijpen en een Chanel-tas.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Bij Balletcore gaat het er niet zozeer om dat je er letterlijk uitziet als de Zwarte Zwaan, maar meer dat je de ingetogen elegantie van een ballerina belichaamt à la Jennifer Lopez. Net als de superster kun je aan deze look meedoen door een belangrijk accessoire te kiezen en de rest van het ensemble simpel te houden. Pliévaardigheden zijn dus niet vereist.

De Balletcore-trend op de catwalk bij Ferragamo en Simone Rocha
©Gorunway.com
De Balletcore-trend op de catwalk bij Ferragamo en Simone Rocha.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.