deze-bratcore-jurk-van-victoria-beckham-is-populair-onder-beroemdheden-319304
©Getty Images

Luisterde Victoria Beckham soms de hele zomer naar het album Brat van Charli XCX? Even in het kort over de trend: de neongroene cover van het album van de artiest verleidde afgelopen zomer TikTokkers en andere muziekfans, die op hun beurt een ware modetrend creëerden. De hele zomer lang was limoengroen veel te zien, op stranden én in de stad: de zogenaamde Bratcore-looks werden overal gespot.

De limoengroene jurk van Victoria Beckham 

Victoria Beckham wachtte niet op de mediahype rond de brat summer om zelf een trend te creëren. Tijdens haar lente/zomer 2023-show, gepresenteerd in Parijs, onthulde de ontwerper een limoengroene jurk, gedragen op de catwalk door Bella Hadid. Het was een vloeiende, dijlange jurk met een kenmerkende gerimpelde voorkant. Het model droeg het met leren dijhoge laarzen en lange operahandschoenen. Net als Kendall Jenner die een paar maanden later niet aarzelde om de trend over te nemen.

Bella Hadid catwalk Victoria Beckham
©Getty Images
Kendall Jenner in groene jurk Victoria Beckham
©Getty Images

Brat autumn 

Waar ligt de kracht van de creaties van Victoria Beckham? Ze zijn eclectisch en spreken daardoor een breed publiek aan, van modellen tot actrices, tot leden van koninklijke families. Het bewijs: de Spaanse koningin Letizia koos voor de groene jurk toen ze in mei 2023 naar Buckingham Palace ging, waar een receptie werd gegeven ter ere van buitenlandse gasten.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Wie kan beter, dan Victoria Beckham zélf, bevestigen dat brat summer overgaat in brat autumn? De voormalige Spice Girl werd vorige week in New York gespot met een andere neongroene jurk die een beetje sexier is dan degene die ze voorstelde op de catwalk voor haar show. Het is een model met v-hals en korte mouwen, die ze niet combineerde met een paar leren laarzen, maar met rode sandalen, de andere trendkleur die we deze herfst overal zullen zien. Kortom, de groene tint is een blijvertje.