de-skinny-jeans-is-terug-en-dit-zijn-de-beste-schoenen-om-erbij-te-dragen-319527
©Getty Images

De ooit bekritiseerde skinny jeans maakt officieel een comeback in 2024 en bewijst hiermee dat mode een eeuwige cyclus is die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Niet alleen moeten we weer wennen aan de terugkeer van dit strakke kledingstuk, ook moeten we weer gaan nadenken over de items waarmee we de broek gaan combineren – en dan in het bijzonder: met welke schoenen. Hoe deden we dat ook alweer? Dit iconische kledingstuk uit de jaren tien past perfect bij de schoenentrends van dit moment, en er zijn verschillende manieren om de skinny jeans anno 2024 modern én draagbaar te maken. Ontdek hieronder welke schoenen geschikt zijn voor onder een skinny jeans.

Deze schoenen draag je bij een skinny jeans

Door een skinny jeans te combineren met de juiste schoenen – denk aan laarzen, sneakers, puntige pumps of ballerina’s – krijgen ze een frisse upgrade en krijgen we – dare we say it – zelfs weer zin om het ontwerp te gaan dragen deze herfst.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoge laarzen

Laarzen – plat of met een hak – passen perfect bij de skinny jeans. Enkellaarzen, riding boots of klassieke leren laarzen voegen een vleugje moeiteloze elegantie toe aan je look bestaande uit onder meer een skinny jeans. Een getailleerde laars past goed bij de slanke pasvorm van de strakke jeans en creëert een subtiel, verfijnd contrast. Voor een geslaagde herfstlook kies je voor hoge laarzen die zowel stijlvol als warm zijn.

Skinny jeans met hoge laarzen
©Getty Images

Massimo Dutti-jeans

Massimo Dutti witte skinny jeans
©Massimo Dutti

Cropped-fit jeans met halfhoge taille, € 59,95

Aeyde-laars

Aeyde laars
©NET-A-PORTER

Bruine laars, € 595

Puntige pumps

Wie voor een chic silhouet kiest, gaat er niets boven een skinny jeans met pumps. Deze schoenen, die altijd in de mode zijn, maken het been slanker en langer, waardoor een vrouwelijke look ontstaat. Puntige pumps, van bijvoorbeeld shiny lakleer, vormen een elegant contrast met het ruigere denim van skinny jeans. Van een avond uit tot een kantoorlook: deze combinatie staat garant voor een verfijnde skinny jeans-look.

Caro Daur in de skinny jeans
©Getty Images

Tommy Hilfiger-jeans

Tommy Hilfiger jeans
©de Bijenkorf

Skinny jeans, € 99,90

Massimo Dutti-hakken

Massimo Dutti hakken
©Massimo Dutti

Zwarte pumps, € 99,95

Ballerina’s

De populaire ballerina is perfect om te combineren met de skinny jeans voor een elegante look. Van suède tot mesh (zoals de populaire varianten van Alaïa): ze geven je look een trendy twist zonder dat je in hoeft te leveren op het gebied van comfort. Een makkelijke manier om je skinny jeans een geklede look te geven en tegelijkertijd een praktische schoen te dragen.

Alexa Chung in skinny jeans
©Getty Images

Skinny jeans van Alaïa

Alaia jeans
©NET-A-PORTER

High-rise jeans, € 790

Vagabond-ballerina

Vagabond ballerina
©de Bijenkorf

Lakleren ballerina, € 70

Sneakers

Casual, maar net zo on-trend: skinny jeans gaan perfect samen met sneakers. De huidige modellen, vaak gemaakt van leer of zacht suède, voegen een sportief-chic accent aan je look toe. Voor een moderne look kies je voor sportieve maar ‘geklede’ sneakers zoals de Miu Miu x New Balance-collab.

Streetstyle look met skinny jeans
©Getty Images

Gerard Darel-jeans

Gerard Darel jeans
©de Bijenkorf

Bruine jeans, € 150

Miu Miu x New Balance-sneakers 

Miu Miu x New Balance sneakers
©MIU MIU

530 SL suède en mesh sneakers, € 890

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR. Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.