ms-lauryn-hills-zoon-zion-marley-verschijnt-bij-zijn-moeder-op-het-podium-gekleed-in-daily-paper-319608
©ANP

Ik was dinsdagavond bij het concert van Ms. Lauryn Hill en The Fugees – helaas zonder Pras – en wát een show was dat. Lauryn Hill gaf een geweldig optreden met Wyclef Jean, Fatoumata Diawara, en haar zoons Zion en YG Marley. De superster-look van Hill trok natuurlijk als eerst mijn aandacht; ik was voorafgaand aan de show heel benieuwd naar wat de stijlicoon dit keer zou dragen. Maar toen haar zoon Zion Marley op het podium verscheen, ging mijn volledige aandacht instant uit naar zijn outfit: een voetbalshirt van Ajax met een jas van Daily Paper eroverheen.

Zion Marley in Daily Paper

This life is a process of learning“: deze quote luidde het concert van Ms. Lauryn Hill in, gevolgd door pakkende beelden op een groot scherm die alle aanwezigen aan de boodschap van de zangeres herinnerden. Niet alleen bracht ze Wyclef Jean en Fatoumata Diawara mee, ook haar zoons YG en Zion Marley verschenen op het podium. Nadat ze het publiek massaal kippenvel gaf met haar vertolking van To Zion – met op de achtergrond babybeelden van haar oudste zoon – verscheen het kleinkind van Bob Marley op het podium. In zijn Ajax-voetbalshirt zong hij samen met zijn moeder Three Little Birds, het Bob Marley-lied dat Ajacieden volledig hebben omarmd.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Zion Marley verscheen echter niet alleen in een Ajax-tenue: daarover droeg hij een zwart jasje dat in eerste instantie een nietsvermoedende keuze leek. Maar toen zag ik op het ontwerp een schild met de twee kruisende speren staan: het welbekende logo van Daily Paper. Het bekende Nederlandse merk, dat ook werd gedragen door Beyoncé tijdens haar Renaissance-tour, bracht in 2021 een eerbetoon aan Bob Marley met een capsulecollectie en is dus geen gekke keuze voor Marley. De jas die hij op het podium droeg, kwam uit hetzelfde jaar, maar dan uit de Future Roots-collectie. Marley was dus zeker goed voorbereid voor de show in Amsterdam – gekleed in echte stadse namen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zion David Marley (@ziondmarley)