“Het verkeer [in India] lijkt wel een levend, ademend organisme. Het heeft iets weg van een dans”, vertelt Alford tegen de camera terwijl ze behendig door de drukke straten van Delhi navigeert. Ze is op weg naar Agra en de Taj Mahal, een bezienswaardigheid die Aloha Wanderwell in 1924 aandeed tijdens haar reis. Wanderwell is nadrukkelijk aanwezig in de documentaire. Zo maakt Alford gebruik van rustige momenten om fragmenten uit Wanderwells dagboek te lezen en stil te staan bij de weg die ze beiden, een eeuw van elkaar verwijderd, hebben afgelegd.
Ze versterkt dit eerbetoon door in haar Charge Around the Globe ook tijd te nemen voor onvergetelijke ontmoetingen met inspirerende vrouwen uit alle regio’s die ze doorkruist. In Georgië en Australië ontmoet Alford topkoks, die hun moderne kijk op traditionele gerechten met haar delen. In Zuid-Afrika maakt ze kennis met een team vrouwen dat op militair niveau getraind is om stropers aan te pakken. En in de Amerikaanse staat Colorado stuit ze op zwarte vrouwen die een plek voor zichzelf opeisen in de rodeowereld. Al deze moderne pioniers weerspiegelen de vastberadenheid van Wanderwell.
Met name de ontmoeting met Karma Om, een boeddhistische non, maakt grote indruk op Alford en blijft haar de rest van haar reis bij. In de vredige bergen van Bhutan maakt ze een omweg naar het pittoreske klooster van Om, gelegen aan de rand van een klif. Met de helft van haar avontuur achter zich, ontdekt Alford hier een serene manier van leven, wat haar een nieuwe kijk op haar reis geeft. “Karma geeft aan dat ze heel tevreden is met haar leven. Dat wil ik ook bereiken”, vertelt ze. “In het hier en nu zijn, genieten van het proces… dat vind ik heel lastig. Een van mijn doelen is gas terugnemen en voldoening voelen in het moment zelf.”