dit-recept-voor-de-feestdagen-is-makkelijk-te-maken-en-heel-gezond-327619
©Chez Nina

Op zoek naar een gezond en makkelijk recept voor de feestdagen? We’ve got your back. Van restaurant Chez Nina in Amsterdam mochten we onderstaand recept van hun nieuwe winterkaart met jullie delen. Het is mild en met een vleugje pit, knapperig en toch zacht, maar bovenal barstensvol groente en dus hartstikke gezond. Ook ideaal: het is niet veel werk, maar toch zul je er indruk mee maken op je gasten – en jezelf. Kortom: een gezond en makkelijk recept ideaal voor de feestdagen, maar eigenlijk ook gewoon voor de rest van het jaar.

Chez Nina in Amsterdam

We tipten Chez Nina al eens eerder als een van onze lievelingsrestaurants in Amsterdam. Het restaurant zit op het Van Limburg Stirumplein: een gezellig plein in de buurt van het Westerpark. Midden in deze buurt vol reuring, stap je bij Chez Nina binnen in een bistro die een Parijse sfeer ademt. Dat komt mede door het gezellige mid-century interieur met veel hout en marmer. Ook de bediening zorgt ervoor dat je een fijne avond hebt.

Maar het beste gedeelte is natuurlijk het eten. De kaart staat vol middelgrote gerechten die je kunt delen, waarbij seizoensgebonden groentes de hoofdrol spelen. Van dat eten dat er prachtig uit ziet en voedend, maar ook ‘licht’ voelt dankzij de verse ingrediënten. Nog beter nieuws: je kunt dit dus zelf namaken thuis. Voor wie niet de kans heeft deze winter het nieuwe menu in het restaurant te proeven, of er gewoon vaker van wil genieten: hieronder het recept van wintergroentes van Chez Nina.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Gezond, makkelijk recept voor de feestdagen

Zoals gezegd is dit recept zowel gezond als echt makkelijk te maken. Een ideale optie voor bij de brunch of als voorgerecht bij een diner. Het is bovendien plantaardig en glutenvrij – wel zo fijn als je gasten hebt tijdens de feestdagen met dieetwensen, of deze zelf hebt. Pas wel op met de hazelnoten, daar kunnen mensen nog wel eens allergisch voor zijn.

Wintergroenten van Chez Nina

Dit levendige gerecht bevat een fluweelzachte tahini-crème in combinatie met knapperige wintergroenten, een vleugje pittige chili-olie en een snufje geroosterde hazelnoten. Het is makkelijk te maken en vol van smaak, met een perfecte balans van romige, knapperige en pittige elementen. Voor het gemak raden we aan om in de winkel gekochte chili-olie van je favoriete Italiaanse of Aziatische kruidenier te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook je eigen chili-olie maken.

Ingrediënten:

  • 30 gram spruitjes en 30 gram boerenkool
  • een paar stukjes lente-uitjes
  • olijfolie, zout & zwarte peper
  • 20 gram geroosterde & fijngemaakte hazelnoten\
  • chili-olie (uit de winkel of zelfgemaakt)
  • 1/2 teentje knoflook, fijngemaakt
  • 60 g tahini
  • 1 el citroensap
  • 4 eetlepels vegan yoghurt
  • 2 theelepels bruine miso
  • 1 theelepel agavesiroop
  • olijfolie, zout en peper om op smaak te brengen

Bereidingswijze:

1. Bereid de tahinisaus Combineer in een kom de uitgeperste knoflook, tahini, citroensap, vegan yoghurt, bruine miso, agavesiroop en een theelepel olijfolie. Voeg een snufje zout toe. Klop het mengsel tot het emulgeert en luchtig wordt. Vervolgens proef en pas je de smaak aan met meer citroensap, yoghurt, zout of peper, indien gewenst. Als de saus te dik aanvoelt, voeg dan een scheutje water toe om een zijdezachte, gladde consistentie te krijgen. Zet apart.

2. Bereid de wintergroenten voor Snijd de spruitjes doormidden en verwijder de taaie onderste stelen. Snijd de drie bosuitjes in stukjes van 2 tot 3 cm en hak de boerenkool grof. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op hoog vuur.Voeg de spruitjes met de gesneden kant naar beneden toe en laat ze in ongeveer 3 minuten goudbruin bakken. Voeg dan de lente-uitjes en boerenkool toe en kook tot het groen verwelkt is, maar nog wel knapperig. Breng op smaak met zout en peper.

3. Zet het gerecht in elkaar Smeer op een bord of in een ondiepe kom de tahini-saus in een cirkelvorm met de achterkant van een lepel. Stapel de geschroeide wintergroenten erop en besprenkel met chili-olie. Werk af met een royale strooi fijngehakte hazelnoten voor de textuur en knapperigheid.

4. Serveer en geniet Serveer je gerecht met een plak zuurdesem of zelfgemaakt flatbread ernaast voor de perfecte combinatie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chez Nina (@chez.nina.amsterdam)