Wil je deze feestdagen een lekker toetje maken dat niet al te ingewikkeld is, maar wel spectaculair oogt? Wij zorgen voor een relatief simpel recept voor trifle. De maker ervan is Christiaan de Vries. Deze van oorsprong Nederlandse mode-ontwerper woont al jaren in Londen. Daar werkte hij voor onder meer Alexander McQueen, al werd hij de afgelopen maanden vooral bekend in Groot-Brittannië als een van de deelnemers aan het mateloos populaire programma The Great British Bake Off. Hoe dat ging, en het recept van een feestelijke Nederlands-Britse trifle, deelt hij hieronder.
Christiaan de Vries bij The Great British Bake Off
Christiaan de Vries studeerde fashion & design aan het Amsterdam Fashion Institute, maar wist altijd al dat hij ooit in Londen wilde wonen. Hij vertelt: “Ik stuurde een e-mail naar Alexander McQueen en had het geluk daar een stageplek te krijgen. Na mijn afstuderen hoorde ik dat er een vacature was en kreeg ik de baan als menswear designer. Binnen een paar weken had ik mijn leven in Nederland achter me gelaten en begon ik aan mijn nieuwe avontuur in Londen.”
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Uiteindelijk werkte De Vries zes jaar bij McQueen als ontwerper. Tegelijkertijd begon zijn liefde voor bakken te groeien. “Ik bak eigenlijk al mijn hele leven, maar twee jaar geleden werd de hobby groter. Het was december, en ik verlangde naar pepernoten en speculaas. Omdat ik dat jaar niet naar Nederland ging voor Sinterklaas, besloot ik het zelf te maken. Daarna begon ik steeds meer te experimenteren: banketbakkersroom, soesjes, jam, en zelfs croissants. Toen ik een jaar later de oproep zag om mee te doen aan The Great British Bake Off, dacht ik: waarom niet? Ik had niets te verliezen.”
Uiteindelijk had De Vries vooral iets te winnen. Hij schopte het zelfs tot de finale. “Het was fantastisch om te zien hoe zo’n groot programma wordt gemaakt, en om daar onderdeel van te zijn. Door mijn mode-achtergrond ben ik gewend aan strakke deadlines, harde feedback en werken onder hoge druk. Maar bij The Great British Bake Off ging het juist om plezier hebben, en dat was een verademing. Natuurlijk bleef de perfectionist in mij aanwezig – en dat heeft me ook ver gebracht – maar ik heb geleerd om meer te genieten van het proces en mijn creativiteit de vrije loop te laten.”
De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Dit bericht op Instagram bekijken