Als je de meer gebruikelijke ontharingsbehandelingen overweegt, zoals traditioneel harsen en laseren, is de eerste drempel waarschijnlijk de pijn die ermee gepaard gaat. Zoals zowel beginners als regelmatige gebruikers weten, is de universele waarheid dat deze methoden oncomfortabel kunnen zijn. Heel oncomfortabel. Dus als iets als suikerwax – of sugar waxing – steeds populairder wordt en experts het aanprijzen als het minder pijnlijke ontharingsalternatief, dan wekt dat natuurlijk ieders interesse. Maar wat is het precies?
Om daar antwoord op te krijgen, wenden we ons tot de experts. Van hoe het werkt tot alle voor- en nadelen, zij zetten alles op een rijtje wat we moeten weten over dit mildere en natuurlijkere alternatief voor het verwijderen van ongewenst haar.
Wat is ontharen met suikerwax?
Bij het ontharen met suikerwax, ook wel sugar waxing of sugaring genoemd, wordt een suikerpasta gebruikt die het haar vasthoudt en volledig vanaf de wortel verwijdert. “Sugaring is een eeuwenoude ontharingsmethode met een mengsel van suikerkorrels, citroen en water”, zegt Alita Terry, schoonheidsspecialiste en oprichtster van Organic Skincare New York. “Het mengsel wordt verwarmd tot een bepaalde temperatuur en afgekoeld tot een kleverige pasta. De pasta wordt dan opgewarmd en gebruikt om over het lichaamsdeel te verdelen dat onthaard moet worden.”
De resultaten kunnen drie tot vier weken aanhouden, afhankelijk van de persoon. Terry zegt dat de prijzen voor de behandeling afhangen van waar je de service laat uitvoeren en welk deel van je lichaam je wil ontharen, maar je kunt verwachten dat kleinere gebieden zoals je wenkbrauwen of bovenlip minder kosten dan het harsen van een groot deel of meerdere delen van je lichaam. Wat betreft de pijn: hoewel het waarschijnlijk niet zo’n pijn doet als een gewone wax of laser, kun je toch verwachten dat je een beetje knijpt. “Ik denk dat het een beetje prikt, maar dat trekt snel weg”, zegt ze.