Hoewel velen vooral in de zomer het ene na het andere boek verslinden, is ook de herfst een ideaal seizoen om eindelijk aan de volgende titel op je leeslijst te beginnen. Wanneer de regen met bakken uit de hemel valt, ben je snel geneigd naar een nieuwe serie te grijpen, maar hear us out: als je een boek pakt, hoor je op de achtergrond tenminste de druppels vallen. Is er iets fijner dan dat, als je binnen zit met de kaarsen aan? Om je van inspiratie te voorzien, delen Vogue-redacteuren hun boekentips voor op de bank. Van een nieuwe roman van Murat Işik tot Intermezzo, het nieuwste boek van Sally Rooney: dit zijn onze leestips voor de herfst.
Boekentips voor op de bank
‘Als de zon valt’ van Stijn de Vries – Marjolein van der Brand, senior online redacteur
“Onlangs bracht Vogue-collega Stijn de Vries zijn debuutroman Als de zon valt uit. Natuurlijk ben ik als collega erg nieuwsgierig naar zijn nieuwste project, maar ook het coming-of-age plot intrigeert me. Het boek gaat over twee jongens op de middelbare school die een hechte band opbouwen – voor de buitenwereld alleen een vriendschap, maar voor hen zoveel meer. Een intiem portret over verbergen wie je bent, ergens bij willen horen en het vinden van geluk. Ik kan niet wachten om het dit najaar te lezen – of eigenlijk luisteren, als echte Storytel-fan.”

Als de zon valt van Stijn de Vries, € 22,99 (paperback)
‘In de mist van Golden Gate Park’ van Murat Işik – Sueda Babayigit, online stagiaire
“Ik ben nog steeds onder de indruk van Wees Onzichtbaar van Murat Işik, waardoor ik onlangs ook zijn nieuwste boek heb besteld. In deze opvolger staan opnieuw de onlosmakelijke familiebanden centraal, maar dit keer vanuit het perspectief van een oudere Metin. De Turkse jongen is inmiddels volwassen en verkent zijn nieuwe vrijheid terwijl hij studeert in San Francisco. Dit brengt een nieuw imago met zich mee: van de stille, verlegen jongen uit de Bijlmer naar een zelfverzekerde man in Amerika. Althans, dat is hoe hij zichzelf graag wil zien. Hij wordt verliefd, maar staat ook voor grote dilemma’s. Als vrouw met Turkse roots herken ik mijn achtergrond in de verhalen van Işik, die de groeipijnen van biculturele Nederlanders treffend beschrijft.”