Met kerst 2020 kregen we een cadeau waarvan we niet wisten dat we erop zaten te wachten. We zaten wereldwijd in een lockdown, het waren schrale feestdagen, en daar was… Bridgerton. Koningin Charlotte uit de serie heeft nu haar eigen prequel waarbij óók de stoom van het scherm komt: Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Vogue sprak ‘koningskoppel’ India Amarteifio en Corey Mylchreest in Amsterdam.
India Amarteifio en Corey Mylchreest voor Vogue
Een suikerzoete droom, Gossip Girl met korsetten, een in alle opzichten kleurrijke fantasiewereld om de grauwe werkelijkheid even te vergeten: dat is Bridgerton. Als bonbons aten we eind 2020 de afleveringen op: de over-de-top kostuums, de romantiek, de strijkkwartetten die Wrecking Ball speelden en, vooral, de sexy, sexy, scènes tussen de Duke en Daphne Bridgerton. De Netflixserie is gebaseerd op de historische liefdesromans van Julia Quinn die door hitmaker Shonda Rhimes (Grey’s Anatomy, Scandal) bewerkt zijn tot een divers sprookje waarin de achttiende-eeuwse high society bewoond wordt door aristocraten van allerlei culturele achtergronden.
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Rhimes voegde aan de uitgebreide cast ook een personage toe dat echt bestaan heeft: koningin Charlotte (1744-1818), echtgenote van ‘mad’ koning George III en gespeeld door Golda Rosheuvel. Deze koningin heeft nu haar eigen prequel: Queen Charlotte. Hierin krijgen we niet alleen te zien hoe de zeventienjarige Charlotte uitgehuwelijkt wordt aan de koning van Engeland, we krijgen ook de verklaring voor het schijnbaar kleurenblinde universum van Bridgerton: het Grote Experiment.
Kwetsbaar en naakt
De koningin en de koning staan verlegen met grote ogen in een hoekje van de hotelkamer in het Amsterdamse Conservatorium Hotel te kijken naar de rekken vol Nederlandse designers die ze gaan dragen. India Amarteifio (21) en Corey Mylchreest (25) zijn net vanuit Londen aangekomen speciaal voor Vogue; dit is hun eerste grote modeshoot en interview ooit en ze weten nog niet goed wat ze moeten verwachten. De dag erna spreek ik hen opnieuw en ze zijn nog steeds high van de ervaring.
India: “Dat ik Iris van Herpen heb mogen dragen! Haar creaties zijn zo, zo mooi.”
Corey: “Ik heb een korset van Tess van Zalinge aangehad. En ik zal je vertellen waarom: zodat zíj nooit meer kan zeggen…”
India, met zeurderig stemmetje: “… jij weet niet wat het is om een korset te moeten dragen! Ja, zo klonk ik kennelijk.”
Corey: “Maar zonder gekheid, wat een geweldige ervaring, wat een voorrecht. En ook eng. Je voelt je kwetsbaar en naakt en soms een beetje lullig. Maar dan zie je de foto’s en realiseer je je dat ze een meesterwerk aan het maken zijn; het is als een schilderij. Kunst.”
India: “We zijn echt zulke groentjes. Ik vroeg gisteren aan iemand: hoe werkt een digitale cover eigenlijk? En ze zei: het is niet digitaal, het is print. Dat ik dit straks echt in mijn handen heb… Ik ben opgegroeid met America’s Next Top Model waarin de winnaar een spread in Vogue krijgt, dus als klein meisje droomde ik al: ik wil in Vogue. En nu gebeurt het!”
Hebben jullie net als iedereen Bridgerton gebinged toen het uitkwam?
Corey: “Nee, het is volledig aan me voorbijgegaan. Ik snap ook niet hoe!”
Je dacht zeker: dat is voor chicks.