Sinds ik een açai bowl heb geprobeerd, heb ik geen ontbijt of snack gevonden die ik lekkerder vind. Je hebt vast weleens posts op sociale media voorbij zien komen van een kom met een paarse fruitbasis. Deze heeft vaak smakelijke toppings zoals aardbei, banaan, pindakaas en chia. Het is echter niet alleen een feest voor het oog. Het hoofdingrediënt is açai, een Braziliaanse vrucht die steeds populairder wordt vanwege de alle voordelen voor je gezondheid en welzijn. Zelfs Kim Kardashian is fan van deze vrucht en heeft op haar Instagram gezegd dat açai haar “heel gelukkig” maakt. Wij bespreken alle eigenschappen met de hulp van een voedingsdeskundige.
De oorsprong van ontbijten met açai
Açai is dus een donkerpaarse vrucht die uit Brazilië komt (specifiek van de palmbomen in het Amazonegebied). De bes lijkt qua grootte en kleur op een druif of bosbes, maar heeft unieke eigenschappen waardoor hij onmogelijk onopgemerkt blijft. Hij wordt zelfs beschouwd als een superfood. “Deze kleine bessen hebben veel antioxidanten, vergelijkbaar met bosbessen, maar superieur aan andere rode vruchten zoals bramen en aardbeien”, zegt Laura Parada, voedingsdeskundige bij Slow Life House.
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.