Het ontbijt wordt beschouwd als de belangrijkste maaltijd van de dag. De een eet graag in de ochtend een bruine boterham met kaas, terwijl de ander houdt van Griekse yoghurt met fruit en noten of misschien alleen een gembershot. Amal Clooney zweert ook bij een goed ontbijt, een die best verrassend is.
Het ontbijt van Amal Clooney
Als je ChatGPT – of een andere vorm van kunstmatige intelligentie – zou vragen wie dé perfecte vrouw is, zou het antwoord zo Amal Clooney kunnen zijn. Ze is elegant, goed opgeleid, slim en zet zich in voor humanitaire doelen. Logisch dus dat ik me door haar laat inspireren. Het liefst op alle mogelijke gebieden en ook als het gaat om goede eetgewoonten. Toen ik las dat de advocaat zeewier als ontbijt eet (in de vorm van soep), besloot ik op onderzoek uit te gaan.
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Dat zeewier een veelbelovend superfood is, is niets nieuws. De groene krachtige plant is rijk aan mineralen en vezels, lekker en caloriearm. Zeewier – overigens een goed alternatief voor traditionele groenten – speelt al duizenden jaren een belangrijke rol in de Aziatische keuken, vooral in de Japanse. In Europa kennen we zeewier vooral van de sushi die we als lunch of diner eten. Maar zeewier als ontbijt? Dit zal voor veel Europeanen nieuw zijn. En misschien ook even wennen.
De tekst gaat verder onder de afbeelding.
Zo maak je Amals zeewiersoep
De vrouw van George Clooney geeft niet vaak interviews, maar ze vertelde wel eerder aan Vogue US over haar favoriete gerechten, die elke dag voor haar en haar man klaargemaakt worden door hun Italiaanse privékok Viviana Frizzi. Een van Amals culinaire voorkeuren is een ontbijt van gekookte eieren en zeewiersoep. Op het eerste gezicht misschien een beetje vreemd, maar heel gebruikelijk in Azië.