Het nieuwe restaurant van Giorgio Armani, Armani Ristorante, draait volledig om verfijnde elegantie. Stoelen en banken zijn uitgevoerd in een koele grijstint, terwijl de tafels bedekt zijn met klassiek wit linnen. Als je goed naar het glaswerk kijkt, zie je een subtiel merklogo. Kunst is er nauwelijks te vinden. De visuele aantrekkingskracht komt in plaats daarvan van de enorme ramen en spiegelwanden, afgewisseld met groene lakbalken. De gasten zelf vormen de decoratie.
Het is een slimme keuze: gelegen op de hoek van Madison Avenue en 65th Street in New York City, waar het stedelijke zakencentrum van Midtown samensmelt met het elegante Upper East Side, biedt Armani Ristorante een perfecte plek om mensen te bekijken, van strak geklede zakenlieden tot dames met parels die uitgebreid lunchen.
Armani Ristorante in New York
Het menu van Armani Ristorante ademt een vleugje decadentie en biedt moderne, zelfs avant-gardistische Italiaanse gerechten. Het signature voorgerecht is Maine-kreeft met grapefruit en sabayon, voor 55 dollar. Elke pastagerecht, waaronder die met parelhoen, kan op verzoek worden verrijkt met witte truffel. Maar als je wil weten wat het huis aanbeveelt, vertelt executive chef Antonio D’Angelo aan Vogue dat hij een zwak heeft voor de Cannelloni alla Genovese. “Genovese, een stijl van gevulde pasta, is voor mij een bijzonder gerecht om meerdere redenen. Zowel de unieke smaken, als mijn emotionele band met de culinaire traditie van Napels, waar ik vandaan kom”, zegt hij.