Met zijn waanzinnige skyline en torenhoge gebouwen is Rotterdam niet alleen heel modern, maar ook een stad met internationale allure. Niet zo vreemd dus dat hier de meest uiteenlopende keukens van over de hele wereld samenkomen. Ga je binnenkort uit eten in de Maasstad? Hier zetten we de beste restaurants van Rotterdam op een rij, van een voormalige jazzkelder waar je eindeloos kunt dineren tot een Franse bistrot die je in gedachten meeneemt naar Parijs.
De beste restaurants van Rotterdam
- Diepnoord | Bergweg 80, Rotterdam
- Ají | Pannekoekstraat 40A, Rotterdam
- Bar Lou | Benthuizerstraat 94a, Rotterdam
- Rotonde | Goudsesingel 230, Rotterdam
- Café Kiem | Proveniersstraat 29a, Rotterdam
- Fermin | Noordplein 57, Rotterdam
- Putaine | Antoine Platekade 996, Rotterdam
- Tres | Vijf Werelddelen 75, Rotterdam
- Restaurant Fitzgerald | Gelderseplein 49, Rotterdam
- Bistrot du Bac | Sumatraweg 5, Rotterdam
- Destino | Zaagmolenkade 37, Rotterdam
- Héroine | Kipstraat 12, Rotterdam
- Ono | Antoine Platekade 1005, Rotterdam
- Old Scuola | Achterklooster 1, Rotterdam
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Diepnoord
Aan de Bergweg in het Oude Noorden van Rotterdam vind je bar-bistro Diepnoord, waar seizoensgerechten en lokale ingrediënten centraal staan. Chef Rokus de Jong, die ervaring opdeed bij onder andere Restaurant Renilde, creëert een gebalanceerd menu bestaande uit vlees-, vis- en vegetarische opties – perfect om te delen. Aan de voorkant van de bistro serveert Sam Hofstaetter zorgvuldig samengestelde drankjes, van cocktails en mixers tot bieren en natuurlijke wijnen. Kortom, bij Diepnoord kun je genieten van zowel culinaire hoogstandjes als heerlijke drankjes in een ontspannen sfeer.
Diepnoord, Bergweg 80, Rotterdam
View this post on Instagram
Ají
In de levendige Pannekoekstraat, bekend om zijn leuke boetiekjes, ligt het tropische restaurant Ají. Chef Pelle Swinkels combineert verfijnde smaken uit de keukens van Azië en Zuid-Amerika met Franse basistechnieken. Het wisselende menu bevat op dit moment creatieve gerechten zoals burrata met tamarillo en pedro ximénez, maar ook een Koreaanse carpaccio met kimchi. Voor een complete culinaire ervaring kun je kiezen voor het zorgvuldig samengestelde chef’s menu, waarin seizoensgebonden en verse ingrediënten centraal staan.
Ají, Pannekoekstraat 40A, Rotterdam
View this post on Instagram
Bar Lou
Een andere favoriet in het Oude Noorden is het sfeervolle Bar Lou, waar het stijlvolle interieur meteen indruk maakt. Je kunt er genieten van een uitgebreide selectie natuurwijnen en speciaalbieren, maar ook van verrukkelijke borrelhapjes en shared dining-gerechten met invloeden uit het Midden-Oosten, Azië en de Mediterrane keuken. Een aanrader is de wekelijkse steak night op woensdag. Je kunt dan genieten van een ribeye met beurre de lou en frietjes.