bij-deze-14-restaurants-in-rotterdam-wil-je-direct-een-tafel-reserveren-327141
©Restaurant Rotonde

Met zijn waanzinnige skyline en torenhoge gebouwen is Rotterdam niet alleen heel modern, maar ook een stad met internationale allure. Niet zo vreemd dus dat hier de meest uiteenlopende keukens van over de hele wereld samenkomen. Ga je binnenkort uit eten in de Maasstad? Hier zetten we de beste restaurants van Rotterdam op een rij, van een voormalige jazzkelder waar je eindeloos kunt dineren tot een Franse bistrot die je in gedachten meeneemt naar Parijs.

De beste restaurants van Rotterdam

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Diepnoord

Aan de Bergweg in het Oude Noorden van Rotterdam vind je bar-bistro Diepnoord, waar seizoensgerechten en lokale ingrediënten centraal staan. Chef Rokus de Jong, die ervaring opdeed bij onder andere Restaurant Renilde, creëert een gebalanceerd menu bestaande uit vlees-, vis- en vegetarische opties – perfect om te delen. Aan de voorkant van de bistro serveert Sam Hofstaetter zorgvuldig samengestelde drankjes, van cocktails en mixers tot bieren en natuurlijke wijnen. Kortom, bij Diepnoord kun je genieten van zowel culinaire hoogstandjes als heerlijke drankjes in een ontspannen sfeer.

Diepnoord, Bergweg 80, Rotterdam

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bar/restaurant diepnoord (@diepnoord)

Ají

In de levendige Pannekoekstraat, bekend om zijn leuke boetiekjes, ligt het tropische restaurant Ají. Chef Pelle Swinkels combineert verfijnde smaken uit de keukens van Azië en Zuid-Amerika met Franse basistechnieken. Het wisselende menu bevat op dit moment creatieve gerechten zoals burrata met tamarillo en pedro ximénez, maar ook een Koreaanse carpaccio met kimchi. Voor een complete culinaire ervaring kun je kiezen voor het zorgvuldig samengestelde chef’s menu, waarin seizoensgebonden en verse ingrediënten centraal staan.

Ají, Pannekoekstraat 40A, Rotterdam

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ají (@ajirotterdam)

Bar Lou

Een andere favoriet in het Oude Noorden is het sfeervolle Bar Lou, waar het stijlvolle interieur meteen indruk maakt. Je kunt er genieten van een uitgebreide selectie natuurwijnen en speciaalbieren, maar ook van verrukkelijke borrelhapjes en shared dining-gerechten met invloeden uit het Midden-Oosten, Azië en de Mediterrane keuken. Een aanrader is de wekelijkse steak night op woensdag. Je kunt dan genieten van een ribeye met beurre de lou en frietjes.

Bar Lou, Benthuizerstraat 94a, Rotterdam

 

View this post on Instagram

 

A post shared by bar lou (@barlou.rotterdam)

Rotonde

Bij Rotonde staan biologische en lokale ingrediënten centraal, van groenten en zeewieren tot granen, peulvruchten, fruit en paddenstoelen. Dit levert vegetarische en veganistische gerechten op van unieke en verrassende combinaties, bereid in de grote houtoven midden in het restaurant. Eigenaren Jord Coree, Roy Lammers en Birk Heijkants kenden elkaar al, maar kozen in 2023 voor een gezamenlijke avontuur in Rotterdam. Dit leidde al vrij snel tot een Bib Gourmand en een Groene Ster van Michelin. Je bent daarom verzekerd van een culinaire ervaring bij Rotonde, waarbij duurzaamheid en creativiteit centraal staan, begeleid door heerlijke natuurwijnen.

Rotonde, Goudsesingel 230, Rotterdam

Café Kiem

Aan de Proveniersstraat, vlak achter station Rotterdam Centraal, is sinds oktober 2023 Café Kiem te vinden. Opgericht door René Cogenbach en Co Kossman biedt dit eigentijdse café een laagdrempelige sfeer met een mid-century-interieur, goede wijnen, en een wisselend menu van seizoensgebonden kleine gerechten. Favorieten zoals de huisgemaakte paté en verse pasta – soms ravioli gevuld met ricotta en geitenkaas, soms in de vorm van tagliatelle of spaghetti – blijven vaste waarden. In combinatie met de fijne muziek en warme ambiance ben je verzekerd van een rijke ervaring.

Café Kiem, Proveniersstraat 29a, Rotterdam

 

View this post on Instagram

 

A post shared by café kiem (@cafekiem)

Fermin

Bij Fermin in Rotterdam draait alles om koken in harmonie met de natuur. Chef Remco van Erp werkt uitsluitend met Hollandse ingrediënten – denk aan groenten, lokaal wild en schaal- en schelpdieren – waarbij fermentatie en seizoensgebonden producten centraal staan. Het menu is avontuurlijk en duurzaam, met creatieve gerechten bereid op open vuur, zoals in een houtoven of yakitori grill. Sommelier Sjanne Vlug zorgt voor originele wijncombinaties die perfect passen bij de stoere keuken. Deze toewijding leverde Fermin een Groene Ster van Michelin op, een beloning voor hun innovatieve en no waste-aanpak.

Fermin, Noordplein 57, Rotterdam

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fermin Rotterdam (@ferminrotterdam)

Putaine

Seizoensgerechten, liefst van Nederlandse bodem, met zicht op de Rotterdamse skyline en de Nieuwe Maas. Bij Putaine is het goed toeven. Dit hippe restaurant – genoemd in de Michelin-gids – bevindt zich op een ponton in de Rijnhaven en beschikt over grote glaspartijen en een fijn terras. Maar, veel belangrijker nog: beschikt over een menukaart met creatieve creaties van koolraap, avocado, biefstuk, oesters en meer. Je kunt ze á la carte bestellen, of genieten van een (vega) chef’s menu.

Putaine, Antoine Platekade 996, Rotterdam 

Tres

Intimate dining in een voormalige jazzkelder? Het kan bij Restaurant Tres in het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid. Emy Koster en Michael van der Kroft openden een eigenzinnig restaurant met een mysterieuze doch intieme sfeer waar het maar om één ding draait: proeven. Zo kun je hier een tastingmenu van achttien (!) gangen beleven, waarbij ieder gerecht een eigen verhaal vertelt.

Tres, Vijf Werelddelen 75, Rotterdam

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Restaurant Tres (@tresrotterdam)

Restaurant Fitzgerald

De parel onder de restaurants in Rotterdam? Dat is Fitzgerald – what’s in a name? – waar je subliem kunt dineren. Het restaurant heeft niet voor niets een Michelin-ster; ze serveren hier de beste gerechten, die gecombineerd worden met de meest smaakvolle wijnen. Het oog wil ook wat – en in Fitzgerald krijgt het meer dan genoeg. Het indigoblauwe interieur in de mix met het mid-century design maakt je dinerervaring compleet.

Restaurant Fitzgerald, Gelderseplein 49, Rotterdam

Bistrot du Bac

Iedereen die Bistrot du Bac binnenwandelt, waant zich direct in Parijs. In de knusse Franse bistro hangt een ongedwongen sfeer, wat onder meer te danken is aan de zwart-witte tegels, de klassiek gedekte tafeltjes en het dieprode fluweel. Op het menu vind je een driegangenmenu waarop enkel gerechten uit de Franse keuken staan, zoals tartare de boeuf en cassoulet. Uiteraard met bijpassende wijnen.

Bistrot du Bac, Sumatraweg 5, Rotterdam

Destino

Bij Destino kom je voor zeer smaakvolle tapas, al is dat niet direct af te lezen aan de inrichting. Zo heeft het restaurant geen traditioneel Spaans interieur, maar straalt het wél veel sfeer uit door de overvloed aan kaarsen en warme tinten. Je kunt hier genieten van zowel tapasklassiekers als unieke specials, of je nu van vlees, vis of vega houdt. De menukaart wisselt regelmatig, dus bij ieder bezoek word je weer verrast.

Destino, Zaagmolenkade 37, Rotterdam

Héroine

Héroine is een fine-dining restaurant waar minimalisme en luxe bij elkaar komen. Dat wil zeggen: je stapt hier binnen in een informele, design-y setting met een grandioos vier-, vijf- of zevengangenmenu. De culinaire creaties zijn geïnspireerd op de gerechten uit alle windstreken, en worden gecombineerd met de beste wijnen. Je kijkt tussen het dineren door je ogen uit, want de styling met houten panelen, Weens vlechtwerk en warm licht is waanzinnig.

Héroine, Kipstraat 12, Rotterdam

Ono

Liefhebbers van de Europese en Japanse cuisine kunnen terecht bij restaurant Ono. En dat is zeker niet alles: deze rijke combinatie wordt verrijkt met de Cantonese invloeden van chef-kok Daniel Kwan, wat Ono dé plek maakt voor een tongstrelende smaakbelevenis in een ongedwongen sfeer. Sinds de herstart van het restaurant – na de pandemie – leggen Kwan en Sous chef Stefan Mercera de focus op een artistieke culinaire expressie, door te werken met hoogwaardige producten en een persoonlijke touch. Zo vertelt elk gerecht in dit restaurant een persoonlijk verhaal, dat begint bij de kindertijd van chef-kok Kwan.

Ono, Antoine Platekade 1005, Rotterdam

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ONO Fusion (@ono.rotterdam)

Old Scuola

In het Industriegebouw in Rotterdam vind je de lekkerste pizza’s van 010. Hier is Old Scuola gevestigd, een modern restaurant met een industriële look, wit marmeren tafels en – niet te missen – een enorme discobal die midden in de ruimte hangt. De pizza’s komen rechtstreeks uit je dromen, vanwege de heerlijke toppings en hun dikke, maar luchtige korst. Geen zin om de deur uit te gaan? Dan kun je altijd bestellen.

Old Scuola, Achterklooster 1, Rotterdam

 

View this post on Instagram

 

A post shared by OLD SCUOLA (@oldscuola)

Bekijk ook onze favoriete restaurants in Amsterdam en Utrecht.