Het is duidelijk dat je calciumrijk voedsel moet eten voor een optimale gezondheid van je botten (wie van ons heeft als kind niet elke avond een glas melk gedronken om een paar centimeter langer te worden?). Echter doet deze essentiële voedingsstof veel meer om ons lichaam goed te laten functioneren. “Calcium is het meest overvloedige en essentiële mineraal voor ons lichaam”, zegt Samantha Dieras, directeur van Ambulatory Nutrition Services in het Mount Sinai Hospital in de VS. “Het is vooral bekend vanwege de rol die het speelt bij de gezondheid van botten en tanden, de bloedstolling en het ondersteunt ook de spier- en zenuwfunctie.” Gelukkig is er veel voeding die boordevol calcium zit. We zetten ze op een rij.
Calcium in voeding
Hoewel calcium kan worden gevonden in supplementen en multivitaminen, is de beste en makkelijkste manier om calcium binnen te krijgen via je voeding. Dieras zegt dat zuivelproducten en groenten de belangrijkste bronnen van deze voedingsstof zijn. Je vindt calcium ook in sommige van je favoriete visgerechten.
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
15 ingrediënten die je wil eten voor een verhoogde calciuminname
Melk
Zeg je calcium, dan zeg je melk. Volgens het Ministerie van Landbouw bevat 240 mililiter volle melk 306 milligram van deze voedingsstof.
Yoghurt
Een ander zuivelproduct dat je kunt nemen om calcium binnen te krijgen is yoghurt. 100 gram gewone yoghurt bevat 127 miligram van deze voedingsstof.