Ligt het aan mij, of is iedereen op dit moment geobsedeerd door cottage cheese? Overal op social media zie ik de ietwat onappetijtelijke, klonterige kaas voorbijkomen – op bagels, als hoofdingrediënt in pannenkoeken of gemengd met een roerei. Is cottage cheese echt zo goed voor je? Vogue vraagt het twee experts: dit zijn de gezondheidsvoordelen van cottage cheese.
Wat is cottage cheese?
Cottage cheese is een gestremd melkproduct (zoals feta, mozzarella en ricotta) en is eiwitrijk en caloriearm, legt diëtist en voedingsdeskundige Megan Rossi uit. Bovendien is cottage cheese geen ultrabewerkt voedsel en een veelzijdig ingrediënt. “Ik denk dat het daarom nu zo populair is”, stelt Rossi. “Mensen houden van iets met weinig calorieën en veel eiwitten, en aangezien we ons allemaal steeds meer bewust worden van het feit dat we zoveel mogelijk ultrabewerkte voedingsmiddelen moeten vermijden, valt cottage cheese zo in de smaak.”
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.