Modehuizen beperken zich al lang niet meer alleen tot kleding en accessoires. Steeds meer grote namen breiden hun imperium uit met lifestyle-producten (een Dior-scooter of Chanel-surfplank, anyone?), maar ook met geheel nieuwe concepten. Zo openen Chanel, Louis Vuitton en nog veel andere merken heuse designerrestaurants en -cafés, waar je terecht kunt voor een complete ervaring. Denk aan Gucci-burgers, Dior-taartjes en Tiffany-croissants.
Designerrestaurants waar we graag aanschuiven
Hongerig geworden? Van Prada’s bar ingericht door The Grand Budapest-regisseur Wes Anderson tot het adembenemende eetparadijs van Louis Vuitton in Osaka: bij deze designerrestaurants wil je een keer gegeten hebben.
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Le Café Louis Vuitton
Wie in New York is, wil zeker een bezoek brengen aan het gloednieuwe café van Louis Vuitton. Omdat de boetiek van het modehuis aan 5th Avenue en 57th Street verbouwd wordt, heeft Louis Vuitton een tijdelijke nieuwe winkel geopend aan 6 East 57th Street. Op de vierde verdieping van de tijdelijke boetiek vinden klanten tevens een café en chocoladewinkel: Le Café Louis Vuitton. De culinaire hotspot is een samenwerking met de Franse chef-koks Arnaud Donckele en Maxime Frédéric. Het gevierde duo heeft de culinaire aanpak van het café ontwikkeld met jonge lokale talenten Christophe Bellanca en Mary George.
Le Café Louis Vuitton, 6 East 57th Street, New York City
Jacquemus La Renaissance
Ontwerper Simon Porte Jacquemus is geen vreemde als het op het openen van stijlvolle horecagelegenheden aankomt. In Parijs creëerde hij in samenwerking met Galeries Lafayette het mediterraanse café Citron, waarna restaurant Oursin volgde. Beide plekken zijn helaas gesloten, maar inmiddels is er een nieuw restaurant waar je op z’n Jacquemus kunt dineren. Zo opende de ontwerper onlangs Jacquemus La Renaissance, een zomerse, geel-wit gekleurde oase in Saint-Tropez. Het decor van het restaurant is uiteraard ontworpen door Jacquemus. En het menu? Dat is het werk van chefs Ella Aflalo en Anna Maria Cadena.