Het is een van de meest veelzijdige voedingsmiddelen en een van de beste eiwitbronnen: eieren. Hier zijn enkele ideeën voor gezonde etentjes met ei als hoofdingrediënt, bereid op verschillende manieren: gekookt, gegrild of uit de oven. Long live eiwitrijk eten.
Eiwitrijk eten voor een betere nachtrust
Hoewel eieren lange tijd onderwerp van discussie zijn geweest, vooral vanwege de mogelijke relatie met cholesterol, heeft de Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit (FDA) onlangs een einde gemaakt aan deze discussie en de bijbehorende mythes. De FDA ziet eieren als een gezond voedingsmiddel, net als andere producten die al onbetwist tot de categorie ‘gezond’ behoren, zoals noten, zaden en olijfolie.
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Toch was de meerderheid van de voedingsdeskundigen er de afgelopen jaren al van overtuigd dat eieren een waardevolle toevoeging zijn aan een gezond dieet. Ze hebben de voordelen ervan benadrukt en de oude mythe ontkracht. Zo legt voedingsdeskundige Boticaria García in haar boek Tu cerebro tiene hambre (Ed. Planeta) stellig uit.
“Eieren leveren de hoogste kwaliteit eiwitten, zijn betaalbaar en ontzettend veelzijdig (met als extra voordeel dat ze bovendien heerlijk zijn en altijd smaken). Laten we de oude overtuiging loslaten dat je niet meer dan drie eieren per week mag eten. Zolang de bereidingswijze gezond is – en we ze niet combineren met bacon – is er geen probleem om ze zelfs dagelijks te consumeren.”