Welke voedingsmiddelen kunnen tussen de maaltijden door worden gegeten? Er zijn er genoeg, maar welke het beste zijn voor je spijsvertering en algehele gezondheid; die vinden kan nog een uitdaging zijn. De wetenschap helpt ons op weg met lekkere, gezonde tussendoortjes.
Experts van Harvard
We vinden onze toevlucht tot de wetenschap van het snacken bij Harvard School of Public Health. In een onderzoek beschrijven experts welk gezond voedsel we het best tussen maaltijden door kunnen eten. De studie onthult ook een opvallende feit: in de Verenigde Staten besteedt de voedingsindustrie tachtig procent van haar reclamebudget aan het promoten van fastfood, suikerhoudende dranken en ongezonde snacks. Dit geeft meteen aan hoe moeilijk het is om de juiste keuze voor een tussendoortje te maken. Ook is aangetoond dat mensen die kiezen voor snacks met een hoog vet- of suikergehalte vaak psychologische stress ervaren. (Om nog maar te zwijgen over degenen die ongezonde snacks kiezen en vervolgens hoofdmaaltijden overslaan.)
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.