In Japan is de jaarlijkse bloei van de kersenbloesem een gelegenheid voor feest en verwondering: de bloesem symboliseert het aankomende zomerseizoen. Maar voor liefhebbers van de vrucht beginnen de festiviteiten pas echt wanneer de kersen in de winkels en op markten verschijnen. De heerlijke kleine rode vrucht is een echte seizoensdelicatesse die alleen verkrijgbaar is van mei tot juli. Voor wie ervan houdt, is het onmogelijk om te stoppen met het eten ervan; jezelf beperken tot slechts één exemplaar is een ware karaktertest. Gelukkig is er ook geen reden om je al te veel in te houden: de gezondheidsvoordelen van kersen zijn talrijk. Ze zitten vol antioxidanten, hebben een grote positieve impact op het algehele welzijn, hebben de nodige beauty-voordelen (ze stimuleren onder meer de aanmaak van collageen) en stimuleren een lang en gezond leven. Hallo cherry girl summer, en hallo prachtige huid.
De gezondheidsvoordelen van kersen
De kersenboom (met de wetenschappelijke naam: Prunus Avium) is lid van de Rosaceae-familie en komt oorspronkelijk van het Aziatische continent. Er zijn honderden varianten kersen – van superzoet tot zuur – maar in de VS en Europa zijn de Bing-kers (groot, donker, mollig) en de Rainier-kers (met een ombre geelrode schil) het meest verkrijgbaar. Je kent ze wel.
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
De afgelopen jaren zijn echter ook zure kersen – vooral in de vorm van sap – populairder geworden, dankzij recente onderzoeken die hun indrukwekkende voordelen aantonen. We zetten de gezondheidsvoordelen van kersen op een rij.
12 redenen waarom kersen gezond zijn
1. Kersen bevatten veel vitamines
Kersen zijn rijk aan vitamine C, A en E, antioxiderende flavonoïden zoals anthocyanen (die kersen hun rode kleur geven) en mineralen zoals kalium, calcium en magnesium.