Bon appetit, Saint Tropez! Deze zomer opent Louis Vuitton een restaurant in de glamoureuze stad aan de Franse Rivièra die bekendstaat om zijn jetset-clientèle, chique strandclubs en bruisende nachtleven. (Les Caves du Roy, iemand?). Het modehuis opende in januari 2020 nog een restaurant en café boven zijn boetiek in Osaka, Japan, maar dit is Vuittons eerste zelfstandige eetgelegenheid ter wereld.
Louis Vuitton opent restaurant in Saint Tropez
De setting is zoals verwacht glamoureus, met Vuitton die het terras van het White 1921 Hotel overneemt. Het ligt direct aan de Place de Lices, het kloppend hart van Saint Tropez met roodgekleurde bistro’s, chique winkels en, op bepaalde dagen van de week, een Provençaalse markt waar van alles te koop is, van baguettes tot antiek en strandbedekkingen.
Aan het roer van het restaurant staat de met een Michelinster bekroonde chef Mory Sacko, hoofd van MoSuke in Parijs. Zijn menu zal een mix van Afrikaanse, Japanse en Franse hedendaagse culinaire invloeden laten zien – een weerspiegeling van Saint Tropez’ rol als bestemming voor welgestelde reizigers van over de hele wereld.