Of je nu een kok van Julia Child-status bent of je culinaire vaardigheden beperkt zijn tot die makkelijke TikTok-recepten, er is één ingrediënt dat alle koks – professioneel, amateur of nieuw – zorgvuldig moeten kiezen: olie. Hoewel het makkelijk is om te denken dat je elke olie kunt pakken en het prima doet, bepaalt het type olie dat je kiest met hoeveel warmte je kunt koken en beïnvloedt het de smaak en het resultaat van je maaltijden. We zetten de beste (en slechtste) kookoliën op een rij.
De beste oliën om mee te koken
Hoe je de beste olie kiest om mee te koken hangt af van een aantal verschillende factoren. En om het allemaal uit te leggen, trekken we experts aan de mouw. Perri Halperin, MS, RD, CDN, klinisch voedingscoördinator bij het Mount Sinai Health System en Angie Asche, MS, gediplomeerd diëtist bij Centr deelden alles wat ze weten over dit essentiële ingrediënt. Bekijk hieronder wat ze te zeggen hadden over kookoliën.