Tegen alle verwachtingen in raden voedingsdeskundigen Parmezaanse kaas aan voor een gezond gevarieerd dieet. Men denkt vaak dat verse kaas geschikter is dan gerijpte, in verband met de vetinname die je wil beperken. Toch zijn de voordelen van deze kaas in een gezond en evenwichtig dieet bevestigd door zowel voedingsdeskundigen als verschillende onderzoeken die de samenstelling en voordelen ervan hebben geanalyseerd. Lees verder om alle gezondheidsvoordelen van Parmezaanse kaas te ontdekken.
Parmezaanse kaas als bondgenoot voor een gezond en evenwichtig dieet
Parmezaan of Parmigiano Reggiano – niet te verwarren met Grana Padano – is ambachtelijk, natuurlijk en heeft een aantal gezondheidsvoordelen. Eén van de belangrijkste is dat het wordt gemaakt met slechts drie ingrediënten: rauwe melk, stremsel en zout. Omdat vele soorten kaas vaak conserveringsmiddelen bevatten, is het niet altijd makkelijk om natuurlijke kazen te vinden. “Het is een voedingsmiddel dat we aanraden in ons dieet op te nemen, omdat het zeer voedzaam is. De kaas geeft energie die we nodig hebben om ons lichaam soepel te laten werken. Bovendien helpt het onze spiervezels te regenereren, waardoor we in goede gezondheid blijven. Als we kiezen voor een gezonde levensstijl, moeten we proberen zo natuurlijk mogelijk voedsel te eten. Parmezaanse kaas hoort hier ook bij”, legt dr. Marta Garay uit, esthetisch arts en voedingsspecialist bij de Pedro Jaén Group.