Inspiratie voor recepten kunnen we allemaal wel van tijd tot tijd gebruiken – zeker nu de feestdagen eraan komen. Helemaal fijn als deze recepten er ook nog eens extra smaakvol uitzien, in alle opzichten. De combinatie tussen mode en eten, waarover zo meer, komt dan al snel om de hoek kijken. Modemerk Closed bracht een kookboek uit genaamd Cucina Closed. Hieruit mogen we drie recepten met je delen. Lees snel verder hoe je gnocchi, bigoli en gevulde courgette-bloemen maakt.
Recepten uit het kookboek van Closed
De overlap tussen de modewereld en eten is al langer bekend. Zo zijn er meerdere modehuizen met een eigen café of restaurant, al dan niet in de winkel. Denk aan Prada of Dior, maar ook aan Arket of de Bijenkorf. (Hier een lijst met designerrestaurants voor een high fashion-diner.) Daarnaast ziet het eten er tijdens veel mode-events uit als een kunstwerk an sich. Julia Khan Anselmo van Feisty Feast, die we hier om tips vroegen voor een succesvolle dinnerparty, is bijvoorbeeld zo’n smaakvolle cateraar.
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Het was dus een kwestie van tijd tot modemerken ook met eigen kookboeken zouden komen. Het van oorsprong Duitse (jeans)merk Closed, dat bekendstaat om z’n kwalitatief hoogwaardige basics en accessoires veelal gemaakt door Italiaanse familiebedrijven, bracht het kleurrijke kookboek Cucina Closed uit. Hierin vind je heerlijke recepten, met foto’s erbij waarvan je onmiddellijk gaat watertanden.
Daarnaast staat er bij elk recept een persoonlijk verhaal van de persoon die het recept heeft ingebracht. Mooi hieraan: dit zijn allemaal Italiaanse vaklieden met wie Closed samenwerkt, van de knopenmaker tot een medewerker van het lederwaren-atelier. Zij vertellen in het boek hun familierecepten en wat achtergrond bij het recept. We lichten er drie uit.