Van hidden gems tot nieuwe hotspots, voor culinaire fijnproevers is ook het eiland Texel the place to be. Dit zijn Vogue’s favoriete restaurants van wat door Texelaars liefkozend het gouden bolletje wordt genoemd. Bon appétit!
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Restaurants in Texel
Bij Jef
Het met een Michelinster bekroonde restaurant Bij Jef heeft het mooiste van het wad op een bord (lokale producten van wereldklasse). Texel is een bron van inspiratie voor al hun culinaire creaties die patron cuisinier Jef Schuur op het bord tovert. Pure smaken zonder poespas, zoals het restaurant zelf zo mooi verwoordt. Kortom, een culinaire ervaring die je niet wilt missen. Geen zin om naar huis te gaan? Blijf dan logeren in een van de twaalf design-suites.
Bij Jef, Herenstraat 34, Den Hoorn
Dit bericht op Instagram bekijken
Restaurant RJ
Een gastronomisch hoogtepunt beleef je bij restaurant RJ, aan de voet van de Texelse vuurtoren. De smaakvolle hotspot is geliefd bij de locals, maar ook mensen buiten het eiland weten deze eigenzinnige plek te vinden. Chef-kok Jordy Schuijl serveert gerechten die eruitzien als een kunstwerk. Op het menu: culinaire creaties met een Texelse twist.
Restaurant RJ, Vuurtorenweg 146, De Cocksdorp
Dit bericht op Instagram bekijken
Restaurant ’t Pakhuus
Naar verluidt heeft ’t Pakhuus – dat gevestigd is in een gereconstrueerd 16e eeuws Zaans graanpakhuis – de beste fruits de mer van heel Noord-Holland. Het restaurant ligt aan de haven van Oudeschild en is voor visliefhebbers een absolute must. Het meeste wordt lokaal gevangen in de Waddenzee en de Noordzee. Aanraders zijn de rijkelijke fruits-de-mer-schotel en de 5-, 7-, en 9-gangenmenu’s. Leuk weetje: ’t Pakhuus organiseert ook een speciaal ‘hoogwaterdiner’, waarbij je tijdens het diner het water kunt zien stijgen en dalen.
Restaurant ’t Pakhuus, Haven 8, Oudeschild
Dit bericht op Instagram bekijken