An orange and an egg a day, keeps the doctor away. Als we TikTok mogen geloven is dit hét ideale ontbijt waarbij je in één klap alle nodige vitamines en mineralen binnenkrijgt. Mocht je in hetzelfde algoritme zijn beland, dan zal de hype rondom dit zogenaamde superontbijt je vast niet zijn ontgaan. Maar is het daadwerkelijk zo? Of is het eenvoudige ontbijt te mooi om waar te zijn? Vogue sprak een voedingsexpert om al onze vragen over het sinaasappel en ei-ontbijt te beantwoorden.
Het sinaasappel en ei-ontbijt
Dat TikTok om de haverklap onverwachte en uiteenlopende trends op de wereld zet is geen verrassing. En sommige blijken daadwerkelijk nuttige life-hacks die het leven wat makkelijker kunnen maken. Maar hoe zit het met het ontbijt bestaande uit enkel een sinaasappel en een ei? Stefanie Klaver, gezondheidsspecialist en oprichter van Klaever Health, vertelt het ons.
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Welke vitamines en mineralen zitten in een sinaasappel en een ei?
“Sinaasappelen staan met name bekend om het gehalte vitamine C. Daarnaast bevat een sinaasappel ook foliumzuur en mineralen zoals kalium, calcium en fosfor, die samen de efficiënte werking van de energiehuishouding en groei en herstel van het lichaam stimuleren. Echter is de echte ster van dit ontbijt het ei. Eieren zijn namelijk rijk aan eiwitten en vitaminen B2 B12, A en D, waarvan het laatste nutriënt in veel westerse landen een tekortkoming is. Ook is ei een goede bron ijzer, zink en selenium – mineralen die het functioneren van het immuunsysteem en de schildklier bevorderen.”
Klopt het dat dit alle vitamines en mineralen zijn die je nodig hebt?