Dadels zijn zoete vruchten die onder meer in Italië nooit ontbreken tijdens de kerstdis. Maar met de vele voordelen zouden we ze op elk moment van het jaar moeten eten (echter niet te veel, want ze zijn nogal calorierijk). In Arabische landen worden ze geserveerd, samen met thee of koffie, als onderdeel van de welkomstceremonie. In Italië zie je ze dus vooral met Kerstmis, in bakjes met een vorkje of in cadeaumanden, aangevuld met noten of amandelspijs. Kortom, dadels zijn heerlijke exotische vruchten die ook in het westen worden gewaardeerd. En ze zijn zelfs herontdekt als superfood door A-listers.
A-listers zweren bij het eten van dadels
Zoals Hailey Bieber die ze bovenaan de ingrediëntenlijst van haar beroemde glazed skin smoothie zette, Chris Hemsworth die ze na een training eet, Ariana Grande die ze verwerkt in haar favoriete veganistische salade en Bella Hadid die ze gebruikt als zoetstof in haar viral kinsicle smoothie met biologische sinaasappelsap. Dadels, rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals mineralen en vitamines zoals vitamine A, K en B-vitamines, zijn echte gezondheids- en schoonheidsbommen. Maar waar komen ze vandaan?
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.