Een croissant en espresso als ontbijt? Heerlijk à la een echte Parisienne natuurlijk, maar je kunt de dag beter niet starten met zoetigheid. Kies liever voor een hartig ontbijt, bestaande uit bijvoorbeeld avocado op toast met daarbij versgeperst sap. Hoeft natuurlijk niet dagelijks, maar het is een goed idee om een aantal dagen in de week te kiezen voor een hartig ontbijt. Wij leggen uit waarom.
Hartig ontbijt: waarom beter dan zoet?
Diëtist Paola Pensolone onthult via haar Instagramaccount valse mythen en verschillende trucs om in de ochtend nieuwe smaken te proberen. Is een hartig ontbijt echt beter dan zoetigheid in de ochtend?
“Het is een van de vragen die ik het vaakst krijg, want zoals we weten blijft het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Door te beginnen met een goed, gezond en uitgebalanceerd ontbijt, kun je de dag energiek starten. Juist daarom vind ik het onbegrijpelijk als ik hoor dat het ontbijt wordt overgeslagen wegens tijdgebrek, of om nog een paar minuten extra in bed te blijven liggen.
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Belangrijk is dat het altijd in balans moet zijn. Daarvoor moeten alle voedingsstoffen, die dienen als brandstof, aanwezig zijn: eiwitten, koolhydraten, vet en genoeg vezels. Van huis uit zijn we gericht op een zoet ontbijt. Maar wees voorzichtig met de hoeveelheid suiker, want dit kan de bloedsuikerspiegel verhogen en ervoor zorgen dat je al na een paar uur weer trek hebt. Een hartig ontbijt daarentegen bevat minder suiker, maar wel vaak veel vet en zout. Vandaar dat het belangrijk is om bijvoorbeeld het eten van gezouten vlees en worst te beperken en af te wisselen met eieren, verse kazen en peulvruchten”, zo vertelt ze aan Vogue Italy.