De wintermaanden zijn aangebroken en daarmee ook het seizoen van verkoudheden en griep. Het is de tijd van het jaar waarin je immuunsysteem wel wat extra ondersteuning kan gebruiken. Een ingrediënt dat daarbij kan helpen? Kurkuma.
Het is geen toeval dat ik de laatste tijd veel voedingsdeskundigen en health girls hoor praten over de voordelen van kurkuma (denk aan het tegengaan van ontstekingen) en waarom ze het in hun dieet hebben opgenomen – zowel bij het ontbijt, de lunch, het avondeten én dessert. Laatst ving ik een gesprek op dat de populariteit van deze superfood bevestigde, ook onder niet-experts. De makkelijkste en veiligste manier is kurkuma in poedervorm, als specerij, te gebruiken. “Ik voeg graag een beetje kurkuma en zwarte peper toe aan mijn salades. Het heeft een goede smaak en sinds ik het doe, is mijn menstruatiepijn minder hevig”, hoorde ik haar zeggen.
De voordelen van kurkuma
Haar woorden worden bevestigd door voedingsdeskundige Laura Parada van Slow Life House: “Kurkuma wordt in de Chinese en Indiase geneeskunde al duizenden jaren gebruikt om ontstekingen tegen te gaan. Curcumine is de belangrijkste stof in deze specerij.” Volgens Parada is kurkuma een uitstekende bron van vezels, vitamine B6, kalium en gezonde hoeveelheden vitamine C en magnesium.
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.