De relatie tussen software-ingenieurs Nicole Wong en Carlo Biedenharn begon langzaam. Na hun eerste ‘walk-and-talk date’ in San Francisco in 2019 zwaaide Carlo gedag en sprong meteen daarna in een Uber. “Ik had geen idee of hij me leuk vond”, herinnert Nicole zich, die ook werkt als freelance eventplanner en bruidsstylist. “Maar hij stuurde me later die week een sms waarin hij vroeg naar de tekening die ik had gemaakt tijdens een creatieve workshop.” Dat ze drie jaar later haar bruiloft in Chinatown, Los Angeles zou vieren, had ze niet kunnen bedenken.
‘Huilring’
De vonken sloegen uiteindelijk over tijdens hun derde afspraakje, toen ze naar een optreden van Duckwrth gingen. “We waren zo high van het elkaar leren kennen dat we genoten van de ongewoon warme nacht in San Francisco en helemaal naar Dolores Heights liepen”, herinnert ze zich. “Mijn appartement had een ongelooflijk uitzicht over San Francisco en we aten tot diep in de nacht ijs op mijn balkon. Toen ik met Carlo naar buiten liep, wist ik wat er ging komen. Hij gaf me een snelle kus op mijn lippen en dat was onze eerste kus.”
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Omdat Nicole altijd al wist dat ze een vintage verlovingsring wilde, maakte ze van een lange tussenstop in New York gebruik om met een vriendin antieke juweliers te bezoeken. Ze vond een platina ring met ronde diamanten uit 1930 en begon meteen te huilen toen ze hem omdeed. “Ik noem het nog steeds mijn ‘huilring'”, voegt ze eraan toe. Ze belde Carlo en ze kochten hem diezelfde dag.
Hij vroeg haar echter pas een jaar later ten huwelijk, op 25 november 2022, toen het stel vanuit hun nieuwe huis in Londen naar het Belgische Gent reisde. Voordat ze op zoek gingen naar een lunchplek, ving Nicole een WhatsApp-bericht op Carlo’s telefoon op met de tekst: ‘Ik sta klaar’, voordat hij het bericht snel wegveegde. “Maar te laat”, zegt Nicole. “Ik had de grootste grijns op mijn gezicht, maar deed alsof er niets was gebeurd.” Carlo nam haar mee naar een brug en ging op één knie terwijl een fotograaf vanaf de overkant foto’s nam.
Bruiloft in Chinatown
Nicole en Carlo houden van een feestje en wilden van hun bruiloft de beste tot nu toe maken. “Onze belangrijkste focus was het creëren van een bruiloftservaring die uniek aanvoelde, maar echt bij ons hoorde en waar al onze dierbaren op een doordachte manier bij betrokken waren”, deelt de bruid, die uitgebreide Pinterestborden had gemaakt om hun visie vorm te geven. “We wilden dat het luxueus en glamoureus zou zijn, maar ook ontspannen, elegant en chic.” Ze deelden hun trouwdromen met planners Giulia White en Sophia Pizzulo van Frankie & Louise, die “moeiteloos onze ideeën in werkelijkheid vertaalden en waardevolle suggesties deden die perfect aansloten bij onze trouwvisie”, zegt Nicole.
Het stel wilde Nicoles erfgoed en haar wortels in LA eren door de bruiloft te organiseren in de wijk Chinatown. “Chinatown is altijd zo belangrijk geweest voor beide kanten van mijn familie”, legt ze uit. Ze groeide niet alleen op in het huis van haar grootouders van moederskant in de buurt, maar de familie van haar grootvader bezat ook een beroemd restaurant, Hung Far Low, in het Chinatown van Portland. Het duo besloot dat restaurant Golden Dragon de ideale locatie was voor hun feest. “De bar en banketzaal van de Golden Dragon, versierd met ingewikkeld metallic behang en prachtig houtsnijwerk, spraken tot onze verbeelding”, zegt Nicole. “We wilden het restaurant naar een hoger niveau tillen, maar wel de authenticiteit van een Chinees banket behouden.”
Unieke cocktails
Eén ding was voor het stel onontkoombaar: het diner moest uitmonden in een geweldige afterparty. “We hadden een epische dansvloer voor ogen en feestgedruis dat tot in de late uurtjes doorging – in ieder geval voor Californische begrippen”, zegt Nicole. Cocktailbar General Lee’s was de perfecte keuze. De ruimte bood niet alleen de mogelijkheid om op twee verschillende verdiepingen te dansen (met twee verschillende dj’s en live blazers van Dart Collective), maar had ook sentimentele waarde voor de bruid. “Mijn grootvader van moederskant had daar als chef-kok gewerkt toen het nog een restaurant was”, legt ze uit.
Carlo werkte samen met General Lee’s hoofdbartender Philip Ly aan een aangepaste cocktailkaart met elf unieke drankjes. Op het menu stonden ambachtelijke brouwsels zoals de ‘Dancing Dragon’, gemaakt met mezcal met citroengras, Thaise chili, limoen, galangal, koriander en tomatensap, plus een verscheidenheid aan smakelijke mocktails voor niet-drinkende gasten, en een PB&J shot die favoriet was bij het publiek. “Het smaakte echt naar PB&J”, voegt de bruid toe. “Geweldig om te proeven!”